Міноборони: З 18 травня військовозобов’язані можуть оновити дані у ТЦК, ЦНАП та в електронному кабінеті

Дата: 17 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Військовозобов’язані громадяни України з 18 травня матимуть можливість оновити дані не тільки у ТЦК та СП, але також в електронному кабінеті та ЦНАПах.

Про це розповів речник Міністерства оборони України старший лейтенант Дмитро Лазуткін, якого цитує АрміяInform. 

Черга чоловіків біля одного зі столичних ТЦК та СП. Фото: “Телеграф”

За словами Лазуткіна, інформація про те, що ЦНАПи не готові до роботи із військовозобов’язаними, не відповідає дійсності. Представники Міноборони напередодні зв’язувалися зі структурами, які за це відповідають. 

“Є три шляхи: ТЦК та СП, електронний кабінет, який має запуститися від 18 травня, і ЦНАПи. Тому що було запущено дезінформацію нібито ЦНАПи не готові до цього. Закон каже, що ЦНАП це теж місце, де можна оновити дані”, – каже він. 

Щодо роботи електронного кабінету, користування яким не є обов’язковим, то Лазуткін зазначив, що нині у кабінеті можна буде лише “оновити дані, такі як електронна пошта, телефон і місце проживання”. 

Нагадаємо, що нещодавно Верховна Рада підтримала законопроєкт про посилення штрафів за порушення мобілізації. Відтепер санкції за порушення військового обліку жорсткіші, ніж за деякі військові правопорушення, зокрема за дезертирство. 

Під час розгляду законопроєкту про мобілізацію  Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки проголосував за вилучення із документа норми щодо заходів впливу за ухилення від мобілізації. Тоді нардепи казали, що замороження карток та заборони керування авто не буде. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter