Міністр оборони Данії присоромив російського посла, який почав розповідати про “ескалацію” після рішення щодо F-16

Дата: 21 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Міністр оборони Данії Якоб Еллеманн-Єнсен вважає, що російському послу в країні Володимиру Барбіну має бути соромно за слова про те, що передання данським урядом Україні літаків F-16 лише погіршить війну. 

Його слова цитує данська державна телевізійна станція TV-2. 

Посол РФ у Данії Володимир Барбін та міністр оборони Данії Якоб Еллеманн-Єнсен. Фото: Mads Nissen та ЕРА

Напередодні влада Данії повідомила, що передасть Україні майже кілька десятків літаків для оборони від російської агресії. У відповідь на це посол РФ назвав це “ескалацією”. 

“Представник країни, що вдерлася до мирного сусіда і вбиває цивільних, наважується сказати, що інші загострюють конфлікт, який вони могли б зупинити завтра, просто сказавши, що ми відступаємо до своєї країни. Йому має бути соромно”, – сказав Еллеманн-Єнсен. 

Російські дипломати послідовно виправдовують злочини, що вчиняє Росія на території України й в інших країнах. До прикладу, чинний міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на 16-й день повномасштабного вторгнення Росії взагалі казав, що РФ не нападала на Україну, а посол РФ у Канаді Олег Степанов після того, як йому показали фото різанини в Бучі, назвав це “політичним демаршем”. 

У відповідь на таку поведінку українські посадовці нагадують російським про долю міністра закордонних справ Німеччини у 1938–1945 роках Йоахіма фон Ріббентропа, якого стратили за підсумками Нюрнберзького процесу. 

Нагадаємо, за понад півтора року, що минули від початку повномасштабного вторгнення росіян, лише один російський дипломат відкрито виступив із засудженням дій власної країни. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter