Мінекономіки: близько 70 тисяч домогосподарств вже мають на дахах сонячні панелі

Дата: 25 Липня 2024
A+ A- Підписатися

На сьогодні в Україні сонячні панелі на дахах встановили близько 70 тисяч домогосподарств.

Про це розповіла заступниця міністра економіки України Надія Бігун у  медіацентрі “Україна”. 

Ілюстративне зображення. Фото: UNDP

Посадовиця каже, що процес встановлення альтернативних джерел енергії у домогосподарствах хочуть пришвидшити. 

“Коли людина споживає електроенергію не з загальної системи, а власного виробництва, вона фактично вивільняє цей обсяг електроенергії. І ця електроенергія може бути використана для інших споживачів – як бізнесу, що для нас дуже важливо, щоб бізнес не зупинявся, продовжував працювати, щоб в нас виробництва не зупинилися, так і інших побутових споживачів”, – пояснює вона. 

Нещодавно уряд запустив програму пільгових кредитів, аби підтримати енергонезалежність господарств під час російського вторгнення. До цього процесу, за словами Бігун, планують долучити й міжнародних партнерів. 

Нагадаємо, що перші пільгові кредити для підтримки енергонезалежності отримали мешканець Ніжина та пенсіонерка з Вінниці. 

Російські військові знищили більшість теплової та третину гідрогенерації електрики України. 

Офіс генпрокурора розглядає російські атаки на українські об’єкти енергетики як складову геноциду. На думку Комісії з розслідування порушень в Україні, уповноваженої Радою ООН з прав людини, російські обстріли енергетичної інфраструктури можуть бути злочином проти людяності. Міжнародний кримінальний суд уже видав перші ордери на арешт відповідальних за атаки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter