Мешканцям Київщини, чиє житло пошкодили чи зруйнували росіяни, виплатять 314 мільйонів гривень допомоги

Дата: 10 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У рамках першого етапу програми допомоги від держави “єВідновлення” у Київській області вже ухвалено 3 546 позитивних рішень на загальну суму понад 314 мільйонів гривень.

Про це повідомляють у Київській обласній державній адміністрації.

Житловий будинок у селі Мощун зруйнований росіянами. Фото: Ліля Гончарук, “Суспільне”.

На Київщині вже ухвалено 3 546 позитивних рішень на загальну суму понад 314 млн грн відповідно до 1-го етапу програми “єВідновлення”. Ведеться активна робота щодо опрацювання заявок за другим етапом урядової програми“, – під час брифінгу розповів заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

Як зазначається, в області діє низка програм із відновлення:

  • відбудова 18 багатоповерхівок у рамках програми UNITED24;
  • відновлення з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії;
  • відбудова приватного житла в Ірпені;
  • відбудова з нуля приватних будинків у пʼяти районах Київщини;
  • відновлення в рамках урядової програми “єВідновлення”.

Подати заявку на отримання коштів для відновлення пошкоджень можуть люди з будь-яких постраждалих населених пунктів Київської області.

У КОВА повідомляють, що наразі в області триває другий етап програми “єВідновлення”. Це безготівкові сертифікати на купівлю житла замість того, яке було зруйноване.

Нагадаємо, станом на початок вересня, за програмою “єВідновлення” мешканцям Ірпеня вже виплатили компенсації за зруйноване або пошкоджене житло на суму майже 89 мільйонів гривень.

Раніше ZMINA повідомляла, що майже всі опитані соціологами українці чекають компенсацій за війну від Росії, але в успіх у цьому процесі вірить лише третина. Якщо ви плануєте повідомити про пошкоджене чи знищене майно, то прочитайте спеціальну інструкцію про те, як це зробити через “Дію”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter