Мешканцям Ірпеня, чиє житло пошкодили чи зруйнували росіяни, виплатили майже 89 мільйонів гривень

Дата: 03 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

За програмою “єВідновлення” мешканцям Ірпеня на Київщині вже виплатили компенсації за зруйноване або пошкоджене житло на суму майже 89 мільйонів гривень.

Про це поінформувала Київська обласна військова адміністрація.

Наслідки обстрілу Ірпеня росіянами. Архівне фото

Київська ОДА разом із громадами працює над пришвидшенням розгляду заяв за “єВідновленням”. Днями побував в Ірпені, куди направили фахівців КОДА на допомогу. Спільно з комісіями розбиралися, де відбувається збій та затримки. Програма реалізується вже понад три місяці. Маємо робити все, щоб кількість нарікань від людей звести до мінімуму”, – написав очільник Київської ОВА Руслан Кравченко.

За словами посадовця, в Ірпені кількість звернень громадян становить 2990. Фахівці вже опрацювали понад 45% – 1389 заяв. Компенсацію виплатили за 900 заявами на суму майже 89 млн грн.

Крім того, в Ірпені створили комісію, яка розглядатиме заяви в рамках реалізації другого етапу програми “єВідновлення”. По допомогу вже звернулися 300 осіб.

Тримаємо під контролем ситуацію з розглядом заяв і в інших громадах”, – додав Кравченко.

Нагадаємо, понад мільйон українців лишилися без даху над головою через війну. 

Раніше ZMINA повідомляла, що майже всі опитані соціологами українці чекають компенсацій за війну від Росії, але в успіх у цьому процесі вірить лише третина. Якщо ви плануєте повідомити про пошкоджене чи знищене майно, то прочитайте спеціальну інструкцію про те, як це зробити через “Дію”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter