Мера Куп’янська, який перейшов на бік Росії, арештували російські військові

Дата: 07 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Очільника міста Куп’янськ на Харківщині Геннадія Мацегору, який перейшов на бік окупантів, арештували російські військові. 

Про це розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

Фото: Куп’янська міська рада

Синєгубов не повідомив жодних деталей, зазначивши тільки, що має інформацію про факт арешту Мацегори. 

“У нас є інформація про те, що Мацегора заарештований окупантами, перебуває під вартою. Напевно, така доля чекає на всіх зрадників нашої країни, тому що вони не потрібні навіть окупантам”, – сказав Синєгубов. 

Мацегора після здачі міста росіянам втік до Росії, а прокуратура Харківської області за декілька днів після початку повномасштабного вторгнення повідомила йому про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність та в державній зраді. 

Мацегора, за його власними словами, домовився з окупантами про передання влади, а разом з ним на перемовинах була присутня начальниця поліції міста Наталія Шевченко. При цьому мер Куп’янська розповідав, що росіяни самі зателефонували йому, а в Офісі генерального прокурора кажуть, що міський очільник звернувся до російського командування.

Мацегора став мером два роки тому, а балотувався від партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань працює над розслідуванням майже 600 кримінальних проваджень щодо державної зради та колабораціонізму.

Фотографія обкладинки: Куп’янська міська рада 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter