У ДБР розслідують майже 600 кримінальних проваджень щодо держзради та колабораціонізму

Дата: 03 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань наразі працює над розслідуванням майже 600 кримінальних проваджень щодо державної зради та колабораціонізму.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону поінформувала радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян.

З початку активних бойових дій, з 24 лютого, ДБР розслідує загалом по колабораціонізму і держзраді майже 600 кримінальних проваджень. З них понад 440 – це держзрада, 140 – це колабораціонізм“, зазначила радниця з комунікацій ДБР.

Відповідаючи на запитання щодо осіб, які втекли за кордон, у тому числі й щодо проросійського блогера Анатолія Шарія, вона сказала, що процеси, які здійснюють щодо них українські правоохоронці, дуже непрості, тому не варто вимагати швидких результатів.

Будь-який резонанс, або сумніви у тому, що наші правоохоронні структури, наприклад, недостатньо працюють, або недостатньо докладають зусиль, або не розуміють самих процесів – вони шкодять“, уточнила Сапьян.

За словами радниці, у цьому напрямку продовжують працювати найкращі українські спеціалісти.

Також Тетяна Сапьян заявила, що на місці зрадників, зокрема тих, хто втік, або перебуває на тимчасово непідконтрольних Києву територіях, не сильно розраховувала б на те, що їх “пронесе”, бо Україна поверне контроль над усіма територіями, і тоді цим особам навряд чи вдасться сховатися від правосуддя.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter