Медведчука відпустили з-під домашнього арешту

Дата: 02 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистих зобов’язань народному депутату та голові “Опозиційної платформи – За життя” Віктору Медведчуку. 

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Граничний строк у шість місяців перебування Медведчука під цілодобовим домашнім арештом у проваджені закінчився, а особисте зобов’язання, як пояснювали в Офісі генпрокурора, є єдиним заходом, про який могли клопотати прокурори. 

На Медведчука поклали такі зобов’язання: 

  • прибувати за кожною вимогою органу досудового розслідування, прокурора або суду, не відлучатися із Києва та Київської області;
  • утримуватися від спілкування з підозрюваними, свідками;
  • здати на зберігання до органу досудового розслідування свої паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають йому право на виїзд і в’їзд в Україну.

Вимогу прокурорів про електронний браслет суд не задовольнив.

“Я не бачу жодних підстав для обрання мені у цій справі взагалі будь-якого запобіжного заходу”, – сказав Медведчук журналістам після завершення засідання, назвавши обрання запобіжного заходу незаконним і політично мотивованим.

Нагадаємо, що на початку лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про запровадження санкцій терміном на п’ять років щодо бізнесмена Тараса Козака, а також щодо телеканалів ZIK, 112 Україна та NewsOne, власником яких він є. Згодом санкції на три роки ввели й проти Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко

У травні генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді Медведчуку і Козаку. Їх також підозрюють у допомозі Росії в підривній діяльності проти України шляхом ведення інформаційної війни та сприянні “націоналізації” держмайна окупантами в Криму.  

Якщо провину Медведчука за всіма інкримінованими злочинами доведуть, йому загрожує до 15 років в’язниці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter