У сутичці з копачами бурштину постраждали правоохоронці

Дата: 12 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Під час припинення незаконного видобутку бурштину в Дубровицькому районі Рівненської області постраждали семеро міліціонерів.

Як повідомляє офіційний сайт Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів з посиланням на прес-службу УМВС України в Рівненській області, сутичка між правоохоронцями та копачами бурштину сталася 10 березня близько 16 години в урочищі “Кукля” поблизу села Великі Озера.

Сорока міліціонерам, що намагалися припинити незаконну діяльність, довелося протистояти двом сотням нелегальних видобувачів, які раптово кинулися до них з палицями та іншими підручними предметами.

В результаті сім правоохоронців отримали тілесні ушкодження у вигляді забоїв, гематом і саден. Також були пошкоджені два службові автомобілі.

Відзначається, що міліціонери встановили близько 20 осіб з числа нападників та затримали ініціатора конфлікту – 35-річного мешканця села Чермель Дубровицького району. Зараз встановлюються обставини події і всі причетні до скоєння злочину.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) та ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років“, – йдеться в повідомленні.

Рейди правоохоронців на території області з метою припинення незаконного видобутку бурштину тривають.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter