Мартина Богуславець запустила незалежний антикорупційний центр “Межа”

Дата: 06 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Громадська активістка, колишня засновниця і виконавча директорка “Інституту законодавчих ідей”, а також членкиня Громадської ради доброчесності Мартина Богуславець запустила незалежний антикорупційний центр “Межа”.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у фейсбуку.

Частина команди незалежного антикорупційного центру “Межа”. Фото Мартини Богуславець

“Для нас корупція, коли кожного дня гинуть найкращі українці, це вже не просто перейдена межа чеснот. Чеснот, які повинні бути, як абетка для будь-кого із посадовців. Це вже та межа терпіння українців. Межа довіри до нас світу. Межа, перейшовши яку, в особи не має бути більше морального права на політичне та управлінське майбутнє в нашій країні. Так ніколи не було раніше. Але так тепер повинно бути й саме за такі принципи, зокрема, стоять наші військові. І такі принципи ми сповідуємо в організації”, – написала Мартина.

Активістка в антикорупційному громадському секторі працює вже 10 років. За останній час їй вдалось зібрати команду однодумців та найталановитіших юристів і економістів, які працюють в антикорупційній тематиці.

Головний принцип роботи нової організації – повна незалежність від будь-яких політичних чи бізнес-груп.

Команда “Межі” зосередиться найближчим часом на:

  • Моніторингу конкурсів на керівні посади в антикорупційні та правоохоронні органи;
  • Моніторингу витрачання бюджетних коштів;
  • На антикорупційних розслідуваннях у їхньому класичному розумінні; 
  • На експертній аналітиці й поправках до законів;
  • На навчанні нових антикорупційних розслідувачів та антикорупційних активістів з усієї країни.

Нагадаємо, раніше голова антикорупційного центру “Межа” Мартина Богуславець у колонці для “Української правди” стверджувала, що департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА укладав прямі договори на постачання деревини для укріплень Харківщини із фірмами з ознаками фіктивності.

В інтервʼю ВВС Україна керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов відповів на звинувачення антикорупційних активістів: “Ми постійно проводимо моніторинг тих, хто в нас працює. В нас понад 25 підрядників працюють на цих напрямах. Є функціонал, де ми перевіряємо підрядників, і наше головне завдання, щоб на виконання тих договорів, які укладені, або товар, або роботи були виконані чи поставлені вчасно, мали відповідну якість. І третє – ціна має бути ринкова, щоб не було завищення вартості”. 

Згодом парламент створив тимчасову спеціальну комісію з будівництва фортифікаційних споруд на Харківщині.

Досліджують якість зведення укріплень також і в Держбюро розслідувань.

Водночас військовим забороняють порушувати цю тему в інтервʼю, а самих журналістів, переконує “Слідство.інфо”, звинувачують у необʼєктивності та підіграванні російським наративам, коли у їхніх матеріалах зʼявляються згадки про проблему.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter