Майже 350 медиків-добровольців допомагали колегам у регіонах, постраждалих від підриву Каховської ГЕС

Дата: 08 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У межах проєкту з підсилення медзакладів Херсонської та Миколаївської областей, що постраждали внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, туди приїхали майже 350 медиків-добровольців. 

Про це розповіли в МОЗ. 

Фото: Alina Smutko / Reuters

Проєкт тривав пів року. 

До Миколаївщини та Херсонщини приїхали з різних областей України терапевти, анестезіологи, травматологи, нейрохірурги, онкологи, лікарі невідкладної медичної допомоги та медсестри. 

“Найактивніші медики-добровольці – із Волинської, Тернопільської, Полтавської, Закарпатської областей та міста Київ”, – звітують посадовці. 

Росіяни підірвали дамбу Каховської ГЕС  торік вранці 6 червня. Гідроелектростанція не підлягає відновленню.

Одразу після підриву Офіс генпрокурора України передав усю наявну про це інформацію до Міжнародного кримінального суду.  За кілька днів експерти МКС і самі побували на уражених катастрофою територіях, зокрема в Херсоні та Антонівці. 

Нагадаємо, що, за даними ООН, збитки для України внаслідок підриву Каховської ГЕС становлять 14 мільярдів доларів. Щодо жертв серед цивільних, то на підконтрольних Україні територіях загинули 33 людини, а на окупованих російська влада приховала інформацію про смерті людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter