Люксембург відмовився надати ліцензію німецькому філіалу пропагандистського телеканалу RT

Дата: 15 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Влада Люксембургу відмовилася видавати ліцензію на супутникове мовлення “RT auf Deutsch” — німецькій філії російського пропагандистського телеканалу RT. Так він хотів обійти німецьке законодавство, що забороняє давати ліцензії на супутникове мовлення каналам, які належать іноземним державам.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RTL Today.

Фотографія: з відкритих джерел

“Департамент ЗМІ, телекомунікацій та цифрової політики Люксембургу прийшов до висновку, що Люксембург не є компетентною юрисдикцією для “RT auf Deutsch”, оскільки технічні критерії не виконуються”, – йдеться в заяві прем’єр-міністра Люксембургу Ксав’є Беттеля.

Відзначається, що у компанії є офіс в Німеччині, і значна частина персоналу, зайнятого у сфері аудіовізуальних послуг ЗМІ, працює в Німеччині, тому “RT auf Deutsch” вважається такою, що перебуває під юрисдикцією Німеччини.

Контрольована Кремлем телекомпанія RT, раніше відома як Russia Today, в червні подала заявку на отримання ліцензії на супутникове мовлення в Люксембурзі, щоб обійти німецькі правила, що забороняють видачу ліцензій державним іноземним ЗМІ.

“Уряд Люксембургу мав певну свободу дій, щоб відхилити запит. Він вирішив, що не має територіальної компетенції, враховуючи, що всі ресурси RT знаходяться в Берліні”, – сказав Тьєррі Хошайт, президент незалежного аудіовізуального органу Великого Герцогства.

RT вже заявило, що отримало відповідь люксембурзької влади, і його юристи “вивчають листа, щоб вирішити подальші кроки”.

Нагадаємо, що 1 квітня 2021 року в Латвії на виконання рішення національного регулятора – Нацради з електронних ЗМІ (NEPLP) почали блокування доступу до сайту телеканалу “Russia Today на русском”.

А ще в лютому 2021 року NEPLP вирішила вилучити 16 російських телеканалів зі списку тих, що ретранслюються на території країни, адже їхній представник у країні невідомий.

Заборона на мовлення російських каналів із сітки Russia Today з липня 2020 року діє також на території Литви.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter