Лікарі прооперували семирічного Єгора, якого поранив уламок під час російської атаки на Херсон у травні

Дата: 08 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві лікарі Охматдиту прооперували семирічного хлопчика Єгора, який отримав поранення уламками під час чергової атаки російських військових на Херсон 3 травня поточного року. 

Про це розповіли в Охматдиті. 

Фото: Охматдит

3 травня Єгор з мамою пішли в магазин по продукти, коли розпочалася ракетна атака. 

Спочатку хлопчик потрапив до Херсонської дитячої обласної лікарні, де йому діагностували розрив сечового міхура уламками. Херсонські медики вилучили їх і скерували пацієнта до Києва. 

“Коли хлопчик приїхав до нашої лікарні, його стан був некритичний, адже він отримав кваліфіковану медичну допомогу в Херсоні. У Єгора зберігалися скарги на біль у правому коліні, бо попередньо звідти дістали уламок. Виконали рентгенографічні обстеження задля ідентифікації залишкових уламків. Їх було багато: у мізинчику, м’яких тканинах гомілки, над ключицею. Але не всі з них можна було безпечно дістати”, – розповідають в Охматдиті. 

Нині Єгор почувається набагато краще.

“Він хоче стати футболістом та з нетерпінням чекає на нашу Перемогу. А найбільша мрія – повернутися додому на Херсонщину”, – додають медики. 

Станом на 8 червня внаслідок дій російських військових поранення отримали 1009 дітей, а загинули 486 дітей. 

Нагадаємо, що українські лікарі, зокрема у Львові, постійно рятують життя поранених. ZMINA розповідала історію Святослава, якого врятували після того, як уламок російського снаряда розміром 4 сантиметри пройшов через шию, грудну клітку та застряг у нього в легені. 

Вдалося врятувати й дівчинку з Миколаєва, на ім’я Софія, якій уламок від російського касетного снаряда пройшов понад 11 сантиметрів крізь увесь мозок: від лобної ділянки до потилиці. 

Серед врятованих 11-річний Артем з Харкова, якого поранило, коли він грався на подвір’ї. Обстріл того дня почався без оголошення тривоги, а тому дитина не встигла сховатися. Лікарі відновили хлопцю грудну клітку та праву легеню, а також печінку й органи черевної порожнини. 

Також вдалося врятувати 13-річного Стаса, який постраждав під час обстрілу Грушувахи на Харківщині. На хлопця обвалилася стеля вдома, з-під якої його витягнув тато з рятувальниками. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter