Львівські лікарі врятували 11-річного хлопчика з Харкова, пораненого під час російського обстрілу

Дата: 29 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Лікарі врятували 11-річного хлопчика Артема з Харкова, який отримав відкриту мінно-вибухову травму грудної та черевної порожнини, зокрема, ушкодження легень, діафрагми та печінки внаслідок російського обстрілу. 

Про це розповіли в першому медичному об’єднанні міста Львова. 

Фото: Перше медичне об’єднання міста Львова

Травму хлопець отримав, коли грався на подвір’ї власного дому. Обстріл почався без оголошення тривоги, а тому дитина не встигла сховатись. 

Перші три дні Артем провів у комі у Харкові, а згодом його евакуювали до Львова в дитячу лікарню св. Миколая.

Фото: Перше медичне об’єднання міста Львова

Там хлопцю українські, британські та американські медики виконали низку високотехнологічних втручань, зокрема, відновили цілісності грудної клітки та правої легені, а також печінки й органів черевної порожнини. 

Нині реабілітологи відновлюють функціональність правої руки та намагаються покращити ходьбу Артема.

“Мама хлопчика Анна радіє успіхам сина. Завдяки спільній роботі спеціалістів хлопчик знову бігає та навіть грає у футбол. А ще — сам одягається, вмивається, гуляє на вулиці. Відколи Артем потрапив у лікарню, Анна твердо вирішила — лікуватиме сина тільки в Україні. І ще жодного разу про це не пошкодувала”, – розповідають у лікарні св. Миколая. 

Фото: Перше медичне об’єднання міста Львова
Фото: Перше медичне об’єднання міста Львова

Львівські лікарі не вперше рятують життя дітей, які постраждали внаслідок російського вторгнення. Раніше ZMINA вже розповідала історію Святослава, якого врятували після того, як уламок російського снаряда розміром 4 сантиметри пройшов через шию, грудну клітку та застряг у нього у легені. 

Також львівським лікарям вдалось врятувати дівчинку з Миколаєва, на ім’я Софія,  якій уламок від російського касетного снаряда пройшов понад 11 сантиметрів крізь увесь мозок від лобної ділянки до потилиці. 

Нагадаємо, що внаслідок повномасштабного російського вторгнення загинули майже чотири сотні дітей, а ще 777 отримали поранення. 

Харківщина є одним із регіонів, де дітей постраждало найбільше. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter