Легалізація канабісу в Україні можлива лише у разі вживання його у медичних цілях – Епіфаній

Дата: 20 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній вважає, що легалізація канабісу в Україні можлива лише у випадку вживання його виключно у медичних цілях, на користь здоров’ю людини.

Про це він розповів у інтерв’ю “Радіо Свобода”.

За словами предстоятеля ПЦУ, він вже обговорював питання легалізації канабісу з президентом Володимиром Зеленським та прем’єром Денисом Шмигалем. 

Якщо це буде вживатися суто у корисних, в медичних цілях і не буде зловживання як наркотику. Бо, зустрічаючись навіть з прем’єр-міністром, і з президентом України, ми наголошували, що якщо це буде дозволено, щоб воно не привело до пагубних наслідків, щоб під виглядом дозволу медичного це в майбутньому не дало можливості для того, щоб наркоманія процвітала в українській державі”, – зазначив митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, що в Україні церква офіційно відділена від держави, а Конституція гарантує право на свободу віросповідання. І хоча кількість тих, хто сповідує християнство, переважає в Україні, в країні також мешкають прихильники інших світових релігій, зокрема мусульманства, юдаїзму, індуїзму тощо.  

Нещодавно Комісія Організації Об’єднаних Націй проголосувала за вилучення марихуани для медичного використання зі списку небезпечних наркотичних засобів, таких як героїн. Голосування Комісії з наркотичних засобів, до складу якої входять 53 держави-члени, розглянуло низку рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо перекласифікації конопель та її похідних. 

Низка країн вже легалізувала марихуану: у Британії, наприклад, цьому процесу допоміг 12-річний хлопець, на ім’я Біллі, а в Канаді посадовці в такий спосіб вирішили впоратися з чорним ринком наркотиків, адже, згідно зі статистикою, жителі країни щорічно витрачають на купівлю марихуани мільярди доларів.
 
ZMINA неодноразово розповідала про те, чому в Україні слід легалізувати канабіс у медичних цілях. Наш кореспондент спеціально сходив на “Конопляний марш” та поспілкувався з його учасниками, серед яких військові, школярі та люди з інвалідністю.
 
Минулого року український суд вперше виправдав українця за вирощування канабісу в медичних цілях, а згодом і в Мін’юсті заговорили про підвищення кримінального порога зберігання наркотиків. У такий спосіб хочуть зменшити кількість в’язнів у тюрмах, де кожен дев’ятий сидить за зберігання заборонених речовин. 
 
Фотографія обкладинки: “Радіо Свобода”
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter