Лауреатами німецької “Премії ЗМІ за свободу” стали президент Зеленський та російська журналістка Овсяннікова

Дата: 21 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Німецька Weimer Media Group визначила лауреатів “Премії ЗМІ за свободу-2022”: ними стали президент України Володимир Зеленський, екскандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська та колишня редакторка російського пропагандистського Першого каналу Марина Овсяннікова.

Про це повідомило видання DW.

Володимир Зеленський і Марина Овсяннікова

Вибір кандидатур журі премії обґрунтувало тим, що “українці, білоруси та росіяни стоять на передовій боротьби проти зла, проти війни та тиранії у Східній Європі та мужньо захищають свою, а також нашу (європейську. – Ред.) свободу”.

Церемонія нагородження відбудеться 22 квітня 2022 року. Її має провести голова фракції Європейської народної партії у Європарламенті Манфред Вебер. Політик відомий як послідовний критик політики Кремля.

Нагадаємо, що Овсяннікова з’явилася в ефірі під час новин на Першому каналі з плакатом “No war. Зупиніть війну. Не вірте в пропаганду. Тут вам брешуть. Russians against war”. Вона також кілька разів повторила: “Зупиніть війну! Ні війні!”, а потім в ефір швидко поставили інший відеоряд. 

Журналістку затримали російські силовики, але згодом відпустили, наклавши штраф.

Пізніше жінка виїхала з РФ, а згодом з’явилася в ефірі найвпливовішої ТРК Італії RAI та в ефірі шоу “Che tempo che fa”, де закликала Захід скасувати антиросійські санкції.

На її думку, “росіяни не повинні колективно відповідати за те, що відбувається в Україні”. Бо в цьому нібито винна лише одна людина – Володимир Путін.

11 квітня стало відомо, що Овсяннікова стала позаштатною кореспонденткою німецької газети Die Welt та телеканалу Welt, де розповідатиме про події в Росії та Україні.

15 квітня в Берліні українські активісти та активістки провели акцію протесту, вимагаючи звільнити Овсяннікову.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter