“Ла Страда – Україна” та Bolt створили освітні ролики про сексуальні домагання й насильство в таксі

Дата: 25 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Громадська організація “Ла Страда – Україна” спільно з компанією Bolt створили освітні ролики щодо попередження гендерно зумовленого насильства у таксі.

Про це повідомляє Wonderzine Україна.

Фото: Bolt та “Ла Страда — Україна”

Експертки “Ла Страда – Україна” створили 12 різних сюжетів, щоб показати якнайбільший спектр випадків сексуальних домагань і сексуального насильства. Завдяки цьому пасажири будуть більш обізнані щодо різних форм і проявів цього виду насильства, а також знатимуть, як діяти й куди звертатися в таких ситуаціях.

Кампанія має на меті підвищити рівень безпеки людей під час поїздок у таксі.

Серію відеороликів на тему протидії сексуальним домаганням і насильству запустять у соцмережах медіа “Шо Там” і компанії Bolt.

“Ми віримо, що ця діяльність допоможе зробити поїздки українок на таксі більш безпечними”, – зазначила президентка “Ла Страда – Україна” Катерина Черепаха.

У червні 2023 року Bolt і “Ла Страда – Україна” підписали меморандум про співпрацю. У її межах реалізовують низку спільних ініціатив. Серед них – тренінги щодо запобігання насильству для працівників компанії й водіїв, розроблення й розміщення інструкцій щодо того, як діяти у випадку прояву насильства.

Згодом у застосунку Bolt зʼявиться нова функція, за допомогою якої можна буде звернутися на гарячу лінію ​​”Ла Страда – Україна”.

Нагадаємо, що у квітні минулого року кур’єр служби доставлення Glovo погрожував зґвалтуванням та вбивством 25-річній блогерці Ксенії Шевченко, яка скористалася сервісом. Після того як жінка отримала замовлення, кур’єр почав писати та дзвонити їй у соціальних мережах. Згодом він надіслав Ксенії фото свого статевого органа та почав погрожувати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter