У столиці курʼєр Glovo погрожував клієнткам зґвалтуванням та вбивством: його звільнили, справу розслідує поліція

Дата: 03 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Кур’єр служби доставлення Glovo погрожував зґвалтуванням та вбивством 25-річній блогерці Ксенії Шевченко, яка скористалася сервісом. Після того як жінка отримала замовлення, кур’єр почав писати та дзвонити їй у соціальних мережах. Згодом він надіслав Ксенії фото свого статевого органа та почав погрожувати.

Про це вона повідомила в соцмережах.

Фото курʼєра зі сторінки Ксенії Шевченко

“Кур’єр Glovo погрожує мені розправою. Після моєї відмови в знайомстві з кур’єром Glovo він почав дзвонити й писати мені в різні месенджери погрожуючи ґвалтуванням і вбивством, сталкерить мене в соціальних мережах і пише однакові погрози з різних акаунтів у телеграмі”, – заявила вона в соцмережах.

У коментарі ТСН Ксенія розповіла, що все почалося 4 березня, коли вона отримала замовлення від кур’єра біля своєї квартири. 

“Десь через хвилину він написав мені у вайбері. Якісь компліменти й що доставить мені все що завгодно безкоштовно. На що я відповіла “дякую” і заблокувала його про всяк випадок. І все, декілька тижнів нічого не було. Почалося декілька днів тому. Він почав писати у вотсапі та телеграмі. Я всюди його блокувала”, – розповіла жінка.

За її словами, після цього курʼєр почав їй погрожувати й створював для цього нові акаунти. Потерпіла каже, що він довго та ретельно за нею стежив у соцмережах, адже цитував у повідомленнях те, що вона публікувала на сторінці.

Скриншоти повідомлень курʼєра

Після того як переслідувач писав, що знає адресу Ксенії, у її домофон декілька разів дзвонили невідомі. Тим часом курʼєр намагався зламати акаунти та мобільний банкінг Шевченко.

Коли жінка поділилася історією в соцмережах, їй написали декілька дівчат, які зіткнулися з переслідуваннями з боку цього ж курʼєра. Згодом Ксенія разом з іншими потерпілими написала заяву до поліції.

Фото: Ксенія Шевченко

У Glovo вже прокоментували резонансну подію. Там зазначили, що кур’єра заблокували, щойно стало відомо про цей інцидент.

Нагадаємо, що на тлі кількох резонансних справ щодо зґвалтувань школярок головна редакторка ресурсу “Гендер в деталях” Тамара Злобіна запустила флешмоб “Шкільні звірі” з вимогою створити єдиний алгоритм реагування на гендерне насильство в школах.

Читайте також: Сексуальні домагання: що робити, куди звертатись, як реагувати?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter