Київський активіст Микола Виговський заявив про ще один пристрій для стеження у своїй машині

Дата: 26 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Київський громадський активіст Микола Виговський повідомив про стеження за собою: 25 жовтня в машині, якою він користується і де нещодавно виявив пристрій, схожий на трекер руху, під час техогляду виявили звукозаписувальний апарат.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

Микола Виговський (фото: Станіслав Юрченко, “Ґрати”)

Як пояснив Виговський виданню ZMINA, після попередньої знахідки він вирішив відвезти автівку на СТО, щоб майстри подивилися, чи не було там щось ще встановлено або пошкоджено. З’ясувалося, що за магнітолою хтось встановив ще один пристрій, ймовірно призначений для прослуховування.

Активіст надав ZMINA фото пристрою

За словами Виговського, він не знає, як довго пристрій був у машині, але переконаний, що його встановлював фахівець, оскільки для цього треба було, зокрема, якось проникнути в салон.

До органів правопорядку активіст поки що не звертався, каже, що спочатку хоче дослідити знахідки в незалежних експертів. 

“Я рано чи пізно з’ясую, хто це, і притягну до відповідальності. На всяк випадок хочу нагадати, що я не торгую зброєю, наркотиками чи дитячим порно, а також не збираюся вчиняти суїциду. Ну і, звісно ж, це жодним чином не відіб’є в мене бажання займатися громадською діяльністю”, – написав він про інцидент у фейсбуці.

12 жовтня Микола Виговський виявив невідомий пристрій, прикріплений магнітом до днища його автівки, ймовірно трекер руху. Стеження він пов’язує зі своєю громадською діяльністю, зокрема щодо протидії забудовникам і збереження старовинних будівель столиці. 

Микола Виговський – громадський діяч, колишній координатор руху “Чесно”. Балотувався на виборах 2019 року від партії “Голос”. Активно брав участь в акціях на підтримку Сергія Стерненка, на одному з таких мітингів 15 червня 2020 року під Шевченківським районним судом Києва був затриманий із застосуванням сили разом з іншими чотирма протестувальниками, щодо всіх склали адміністративні протоколи, однак, як пізніше встановив той же Шевченківський суд, безпідставно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter