Київський активіст Микола Виговський знайшов під авто пристрій на магніті. Ймовірно – трекер руху

Дата: 12 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Громадський активіст Микола Виговський знайшов прикріплений магнітом до днища його автівки пристрій, схожий на трекер руху.

Про це він заявив на своїй сторінці у фейсбуку.

Фото з фейсбук-сторінки Миколи Виговського

У коментарі ZMINA активіст розповів, що по обіді 12 жовтня, з’їжджаючи із бордюру, почув нехарактерний металевий стук і, вирішивши поглянути, що це, виявив “дивну штуку, прикріплену до днища машини”.

“Я спробував її відчепити, вона відчепилась зі звуком, як ніби відриваєш магніт. Я швиденько відкинув цю штуку вбік, перша думка була – що це якась вибухівка, а тоді підійшов, роздивився, виявилось, що це щось маленьке, запаяне в таку термоплівку. Розрізав, розібрав, знайшов всередині GPS-трекер зі вставленою в нього сім-картою, витягнув сім-карту, пофотографував і поки здав її на зберігання в безпечне місце”, – говорить Виговський.

Пристрій в розібраному вигляді (фото з фейсбук-сторінки Миколи Виговського)

До поліції активіст поки що не звертався, каже, що не має довіри до органів правопорядку.

Щодо причин інциденту Виговський висловлює дві версії: або це може бути пов’язане, на його думку, з нещодавньою акцією “Марш за Київ”, або з адвокаційними діями проти законопроєкту “Про реформу містобудівної діяльності”, який критикує активіст.

“Перед “Маршем за Київ” була історія, я бачив біля свого будинку дивних людей за кілька днів до маршу,  такі класичні “тихарі” по двоє з характерними сумочками стояли, коли я виходив із будівлі чи заходив у неї. Це – одна гіпотеза, а інше – що це пов’язане з моєю допомогою Архітектурній палаті України, яка бореться проти “забудовного законопроєкту”, який просуває забудовна мафія, і ця версія здається мені більш робочою, бо “Марш за Київ” закінчився, а якихось дій наступних ми ще не робили. Хоча, в принципі, це могло залишитися ще з того часу”, – пояснює Виговський.

Микола Виговський – громадський діяч, колишній координатор руху “Чесно”. Балотувався на виборах 2019 року від партії “Голос”. Активно брав участь в акціях на підтримку Сергія Стерненка, на одному з таких мітингів 15 червня 2020 року під Шевченківським районним судом Києва був затриманий із застосуванням сили разом із іншими чотирма протестувальниками, щодо всіх склали адміністративні протоколи, однак, як пізніше встановив той же Шевченківський суд, безпідставно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter