Киянина, який бив та ображав колишню дружину, засудили до року тюремного ув’язнення

Дата: 26 Лютого 2023
A+ A- Підписатися
65-річного мешканця Києва, який систематично ображав та застосовував фізичну силу щодо ексдружини, засудили до року тюремного ув’язнення з іспитовим строком один рік.
 
Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Києві.
 

“Наприкінці 2021 року до Деснянського управління поліції надійшло повідомлення про сімейний конфлікт у квартирі на проспекті Лісовому. Сусіди скаржилися на чоловіка, який вчиняє домашнє насильство відносно своєї колишньої дружини, яка проживає разом з ним в одному помешканні”, – йдеться у повідомленні.

Працівники органів правопорядку з’ясували, що киянин ображав, принижував та бив жінку. Інспектори сектору протидії домашньому насильству задокументували кожен виклик, зокрема протиправні дії чоловіка.

За систематичне вчинення домашнього насильства правоохоронці відкрили кримінальне провадження та повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

Після того, як слідчі зібрали необхідну доказову базу, вони скерували обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження до суду.

Наразі колишнє подружжя проживає окремо, зазначили у поліції.

Нагадаємо, що 23 лютого правоохоронці оголосили про підозру 43-річному жителю столиці, який вчиняв психологічне насильство щодо своєї співмешканки. 

Раніше ZMINA писала, що впродовж січня 2023 року до Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло 1124 звернення. З них майже 27% стосувалися домашнього насильства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter