Киянина можуть покарати за психологічне насильство щодо цивільної дружини

Дата: 23 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці оголосили про підозру 43-річному жителю столиці, який вчиняв психологічне насильство щодо своєї співмешканки. 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Фото: Getty Images

Слідчі встановили, що чоловік, мешкаючи зі своєю цивільною дружиною в її квартирі, впродовж двох років систематично, приходячи додому в стані алкогольного сп’яніння ображав жінку: висловлювався в її бік нецензурною лайкою, принижував та психологічно тиснув.

Через це його неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за домашнє насильство.

Згідно з висновками судово-психіатричного експерта, ці дії чоловіка завдали потерпілій психотравмуючих переживань, принижували її честь і гідність, погіршили якість її життя та соціальні відносини.

Слідство у кримінальному провадженні триває.

У прокуратурі нагадали, що для всіх, хто потерпає від домашнього насильства, працює цілодобова служба “Телефон довіри” за номерами 1500 (зі стаціонарного) та 044 272 1500 (з мобільного).

Раніше ZMINA писала, що впродовж січня 2023 року до Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло 1124 звернення. З них майже 27% стосувалися домашнього насильства.

Нагадаємо, що британські дослідники виявили, що жінки, які зазнають домашнього насильства, утричі частіше намагаються покінчити з життям. А ті, хто зазнали сексуального насильства в стосунках, мають ще вищий ризик вчинити самогубство й усемеро частіше вчиняють спроби суїциду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter