Впродовж січня в Києві про домашнє насильство повідомили близько 300 людей

Дата: 01 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Упродовж січня 2023 року до Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло 1124 звернення. З них майже 27% стосувалися домашнього насильства.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

“Більшість із них стосувалися стресу через війну, страху за себе та своїх рідних. Безпосередньо звернень стосовно домашнього насильства надійшло 297, з них 213 від жінок та 84 від чоловіків. Усі, хто звертався, отримали необхідну допомогу та підтримку”, зазначила посадовиця.

Крім того, упродовж січня в центрі перебувало семеро людей, а кімнатами кризового реагування скористалися 23 людини.

Заступниця голови КМДА також додала, що в місті працюють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги. Впродовж січня вони надали 98 консультацій, з яких 76 для жінок і 12 для чоловіків.

Нагадаємо, на базі центру цілодобово працює служба “Телефон довіри” за номерами 1500 (зі стаціонарного) та 044 272 1500 (з мобільного) для всіх, хто потребує допомоги.

Також у центрі надають очні та онлайн-консультації психологів. Звернутися можна особисто за адресою вул. Іллєнка, 20. Консультації в онлайн-форматі можна отримати в Skype (dovira1500).

Раніше ZMINA повідомляла, що із січня до вересня 2022 року до Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло понад 8700 звернень щодо домашнього насильства та стресу, спричиненого війною. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter