З початку року у Києві про домашнє насильство та спричинений війною стрес повідомили понад 8,7 тисячі раз

Дата: 29 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку поточного року до Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло понад 8700 звернень щодо домашнього насильства та стресу, спричиненого війною. 

Про це повідомили у КМДА. 

Більшість звернень, а саме 5467 надійшло від жінок, а 1117 – від чоловіків. 

“Понад місяць тому ми запустили п’ять мобільних бригад соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства. Це дало змогу наблизити послуги до отримувачів, зробити їх ефективнішими, вчасно виявляти та реагувати на випадки насильства”, – розповідає заступниця голови КМДА Марина Хонда

На базі центру цілодобово працює служба “Телефон довіри” за номерами 1500 (зі стаціонарного) та 044 272 1500 (з мобільного) для всіх, хто потребує допомоги.

Також у центрі надають очні та онлайн-консультації психологів. Звернутися можна особисто за адресою: вул. Іллєнка, 20. Консультації в онлайн-форматі можна отримати у Skype (dovira1500).

У КМДА нагадують, що за потреби можуть надавати місця безпечного перебування у притулках та кімнатах кризового реагування.

Нагадаємо, що цього року президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції. Він зазначив, що підписання закону є “зобов’язанням захищати жінок від насильства і різних форм дискримінації”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter