Киянина судитимуть за психологічне насильство стосовно матері

Дата: 06 Травня 2021
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо 45-річного киянина, який систематично скоював психологічне насильство в сім’ї.

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі. 

Фото: з відкритих джерел

Як встановили слідчі, протягом тривалого часу обвинувачений систематично словесно ображав нецензурними висловлюваннями свою 79-річну матір. Він залякував, принижував і погрожував жінці фізичною розправою та відбирав пенсію. Психолого-психіатрична експертиза, яку провели в межах слідства, показала, що в потерпілої внаслідок протиправних дій виникають негативні переживання емоційної напруги, знервованості та відчаю

Із 2019 року киянина неодноразово притягали до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, однак це не вплинуло на підозрюваного і не змінило його поведінки стосовно матері.

Справу розглядатиме Оболонський районний суд. 

Нагадаємо, що минулого року за домашнє насильство в Україні засудили 921 людину. За рік кількість повідомлень про домашнє насильство зросла в країні на 66%.

Уже два роки систематичне вчинення фізичного, психологічного чи економічного насильства щодо рідних та близьких в Україні є злочином. Нове законодавство також дозволяє поліцейським видавати термінові заборонні приписи, що зобов’язують кривдника залишити місце проживання постраждалої особи й не контактувати з нею, на строк до 10 днів.

Однак, як показують дослідження, роблять це поліцейські неохоче. Через неефективне реагування на домашнє насильство Україна має платити тисячі євро компенсації за доведені порушення в ЄСПЛ.

Фотографія обкладинки: Громадське 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter