Кива отримав ступінь кандидата наук

Дата: 26 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Народний депутат від партії “Опозиційна платформа – За Життя” Ілля Кива став кандидатом наук із державного управління.

Про це повідомляє “Громадське”. 

Фото: з відкритих джерел

Захист роботи відбувався у державному Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості та тривав три години. На відкрите засідання не пустили низку журналістів. Невідомі чоловіки у чорному блокували їм вхід до аудиторії та говорили про обмеження через карантин. На запитання журналістів, хто ці чоловіки в чорному, Ілля Кива відповів: “Студенти чи, може, аспіранти”

Ці ж чоловіки, як повідомляють журналісти “Української правди”, супроводжували Киву у вбиральню і не давали спілкуватись з журналістами.

Члени комісії проголосували одностайно за призначення ступеня: 13 – за, 0 – проти. Після захисту нардеп подякував журналістам та зазначив, що не сподівався на такий ажіотаж.

Інформація про захист дисертації Кивою з’явилась ще у березні на сайті МОН. Виявилось, що нардеп від “Опозиційної платформи – За Життя” став автором дисертації під назвою «Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)».

Як повідомляли активісти руху “Чесно”, у роботі, яку захищає нардеп, є довідка про реалізацію у практичній діяльності, яку отримали у правоохоронному комітеті Верховної Ради, членом якого є Кива. Після захисту дисертації Кива зможе отримувати надбавку 15% до посадового окладу. Серед колег Киви з фракції ОПЗЖ наразі нараховують 12 кандидатів наук.

Нагадаємо, що минулого року проти Киви відкрили провадження за неспростування слів про “корупціонерку Гандзюк”, які він сказав у ефірі одного з телеканалів у 2018 році.

Така поведінка обурила друзів активістки та її рідних, які подали на депутата до суду позов про захист честі, гідності, ділової репутації та зобов’язання спростувати недостовірну інформацію. Згодом на рахунки Киви наклали арешт та на користь батька активістки стягнули майже півтори тисячі гривень. Однак і через рік депутат так і не спростував своїх слів. 

У 2014-2016 роках Кива працював в органах внутрішніх справ та навіть очолював департамент протидії наркозлочинності Національної поліції. До цього чоловіка засуджували за отримання хабаря на посаді заступника начальника управління у справах захисту прав споживачів Полтавської області, але зняли судимість у 2014 році. 

Кива відомий також низкою гомофобних та сексистських заяв. 

Фотографія обкладинки: 5 канал  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter