Проти Киви відкрили провадження за неспростування слів про “корупціонерку Гандзюк”

Дата: 18 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Дніпровське управління поліції в Києві відкрило кримінальне провадження стосовно невиконання рішення суду з боку народного депутата України Іллі Киви. Він мав спростувати свої слова щодо вбитої активістки Катерини Гандзюк. 

Про це повідомили на сторінці юридичної компанії “Міллер”.

Відкрито кримінальне провадження щодо невиконання рішення суду народним депутатом України Кивою І.В. Дніпровським УП…

Опубліковано Міллер, юридична компанія Понеділок, 17 серпня 2020 р.

У жовтні 2018 року в ефірі телеканалу “Еспресо. TV” Кива заявив, що Гандзюк нібито була причетна до корупції в Херсоні. 

“Я знаю, що Гандзюк сиділа на розкраданні міського бюджету”, – сказав нардеп. 

Слова Киви обурили друзів активістки та її рідних, які подали на депутата до суду позов про захист честі, гідності, ділової репутації та зобов’язання спростувати недостовірну інформацію. У червні минулого року Солом’янський районний суд Києва задовольнив позов батька Катерини Гандзюк і зобов’язав Киву спростувати неправдиву інформацію в ефірі телеканалу “Еспресо. TV”, а також зобов’язав виконавчу службу стягнути з Киви судовий збір у розмірі 1409,60 грн на користь Віктора Гандзюка. 

Арешт на рахунки Киви наклали лише у квітні поточного року, тоді ж на користь Гандзюка стягнули майже півтори тисячі гривень. Однак і через рік депутат так і не спростував своїх слів про корупцію Гандзюк. Після оголошення рішення суду телеканал “Еспресо. TV” на своєму вебсайті розмістив оголошення про те, що готовий надати ефірний час Іллі Киві для спростування недостовірної інформації, проте він це повідомлення проігнорував. 

“Факт ухвалення рішення суду, відкриття виконавчого провадження, часткового виконання рішення суду в частині стягнення суми судового збору широко висвітлений у ЗМІ. Тобто Кива, очевидно, знав про ухвалене судове рішення і необхідність його виконання. При цьому умисно ухиляється від виконання судового рішення, що набрало законної сили”, – наголошують адвокати Гандзюка. 

Тепер уповноважені особи Дніпровського управління поліції Києва мають провести повне, всебічне та об’єктивне досудове розслідування і надати належну оцінку діям Киви.

Нагадаємо, що активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення. 27 квітня 2020-го СБУ заявила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Наприкінці липня до суду скерували обвинувальний акт щодо Мангера та Левіна. Відомо, що справу стосовно них розглядатимуть не в Херсоні, як того просив їхній захист. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter