Справу Мангера та Левіна розглядатимуть не в Херсоні

Дата: 05 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Верховний Суд відмовив захисту голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера про передання обвинувального акта щодо самого Мангера та Олексія Левіна з Києва до Херсона. 

Про це розповіла адвокатка Євгенія Закревська.

Сьогодні Верховний Суд відмовив захисту Мангера в задоволенні клопотання про передачу обвинувального акту відносно…

Опубліковано Евгенією Закревською Вівторок, 4 серпня 2020 р.

Також колегія суддів Касаційного кримінального суду не задовольнила подання голови Київського апеляційного суду про скерування матеріалів провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів. Тепер апеляційний суд має визначити, куди в межах Києва скерувати обвинувальний акт.

“Це перемога. Однозначно. Бо жодних шансів неупередженого розгляду справи проти Мангера Левіна в судах Херсонщини просто не існує. Не говорячи вже про розумні строки: маємо аналогічну чудову історію з Павловським, який сидить у СІЗО м. Києва, а суд – в Одесі“, – написала адвокатка. 

Нагадаємо, що наприкінці липня до суду скерували обвинувальний акт щодо Мангера та Левіна.

Відомо, що активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення. 27 квітня 2020-го СБУ заявила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Нещодавно стало відомо, що Мангер, ймовірно, погрожував свідкам у справі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter