Китай увів сертифікати вакцинації для поїздок за кордон

Дата: 09 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Влада в Китаї запустила цифровий сертифікат щеплення від коронавірусу для своїх громадян, які планують поїздки за кордон.

Про це повідомляє Reuters.

Фото: Kenzo Tribouillard / AFP

Сертифікат міститиме детальну інформацію про щеплення від ковіду та результати тестів на коронавірус. Метою запровадження сертифікату, за словами очільника МЗС КНР Ван Ї, є взаємна перевірка країнами інформації про тестування та вакцинацію, щоб спряти безпечній та впорядкованій взаємодії людей.

Наразі не зрозуміло, з якими саме країнами Китай веде перемовини щодо прийняття сертифікатів.

Водночас для громадян, які повертаються з подорожей до Китаю, влада наразі не змінила правил, а тому вони мають проходити обсервацію після повернення. 

Нагадаємо, що нещодавно ЄС назвав надмірними обмеження, які влада Німеччини ввела на кордоні через мутований штам коронавірусу. Після початку масових кампаній вакцинації у Всесвітній організації охорони здоров’я виступили проти обов’язкового підтвердження щеплень від ковіду для міжнародних поїздок. Незадовго до цього з такою пропозицією виступали в Греції. 

Міжнародна правозахисна організація Freedom House ще в травні 2020-го заявляла, що пандемія ковіду створила переломний момент у світі, який може поглибити тенденцію занепаду демократії. Підбиваючи підсумки року, правозахисники повідомили, що в шести десятках країнах світу влада грубо порушувала права людини під час стеження за дотриманням карантину, зокрема виселяла, била та навіть убивала людей. 

Фотографія обкладинки: Reuters 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter