Кулеба закликав світ обмежити доступ Росії до морських перевезень

Дата: 05 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що експортно орієнтована економіка Росії значною мірою залежить від морських перевезень. Він закликав партнерів обмежити доступ РФ до цих послуг.

Про це Кулеба написав на своїй твіттер-сторінці.

Танкер біля паливного сховища у Санкт-Петербурзі, Росія

“Експортно орієнтована економіка Росії значною мірою залежить від морських перевезень, які здійснюють іноземні флоти. Я закликаю партнерів: обмежте доступ Росії до їхніх послуг і вичерпайте військову машину Путіна”, – написав міністр.

Він підкреслив, що “те, що Росія сьогодні справді експортує у світ, ­– це смерть, криза та брехня”.

Нагадаємо, Російська Федерація під час повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони, Кремль не збирається обмежувати свою військову агресію Сходом України і планує повне знищення України.

Із 24 лютого до 4 липня Управління Верховного комісара ООН з прав людини підтвердило 4 889 випадків загибелі і 6 263 випадки поранення цивільних осіб. Лише в червні загинула 361 цивільна особа, а 1 029 – отримали поранення.

Із цієї кількості 51 загиблий та 206 поранених у 18 населених пунктах Луганської та Донецької областей, які перебувають під контролем збройних сил Російської Федерації та пов’язаних з нею незаконних озброєних груп і 18,5 відсотків від загальної кількості..

310 загиблих та 823 поранених у 162 населених пунктах в областях або частинах областей, які перебували під контролем українського уряду на момент, коли сталися випадки загибелі або поранення цивільних осіб і 81,5 відсотків від загальної кількості..

 В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило 6,5 мільйона людей утекти за кордон. За підрахунками Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.

У “Крим SOS” повідомляють, що з початку повномасштабного вторгнення в РФ опинилися понад 1,2 мільйона людей, щонайменше 200 тисяч з яких – діти. До цієї статистики входять як ті, яких окупаційні військові примусово депортували, так і ті, хто змушений був виїхати з безпекових міркувань.
 
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар напередодні закликала ООН підтримати створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Вона наголосила, що якщо за злочини не карають, а винних не притягують до відповідальності, то вони будуть ще більшими. Джеппар переконана, що, навіть коли президент РФ Володимир Путін програє свою війну, бізнес із Росією має бути неможливим, доки винних не буде притягнуто до відповідальності за злочини в Україні.
 
За перші 100 днів неспровокованого повномасштабного вторгнення в Україну Росія заробила на експорті палива 93 мільярди євро. Основний покупець – країни Європейського Союзу.
 
Напередодні президент України Володимир Зеленський назвав неприйнятним таке тривале обговорення шостого пакета санкцій – у понад 50 днів. Голова МЗС України Дмитро Кулеба закликав країни ухвалити сьомий пакет санкцій, вказавши, що немає жодних раціональних пояснень для зволікання щодо ухвалення сьомого пакета. 
 
Українська влада закликає своїх громадян бути агентами змін, використовувати свої контакти з іноземними громадянами, переконувати їх у підтримці України та важливості проукраїнської політики у відповідь на неспроваковану війну Росії. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter