Зеленський вважає неприйнятним, коли санкції обговорюються так довго, як це було з шостим пакетом

Дата: 02 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський вважає неприйнятним, коли на обговорення санкційного пакета, зокрема шостого, країни витратили багато часу.

Про це він заявив під час відеовиступу на Міжнародному безпековому форумі в Братиславі, пише “Європейська правда“.

“Добре, що шостий санкційний пакет нарешті оформлений. Але він має запрацювати невідкладно, щоб можна було перейти далі, до підготовки сьомого пакета. Кожний зв’язок з Росією – це мотузка, яку Росія спробує перетворити на зашморг”, сказав Зеленський.

Він додав, що головне значення санкційних пакетів ЄС полягає в тому, щоб зробити Європу незалежною від Росії.

Головний сенс санкційних пакетів Європейського Союзу – не просто завдати шкоди Росії, а зробити Європу незалежною від Росії, обірвати всі критичні зв'язки між Росією та країнами Європи, які Москва використовує як зброю, зокрема енергетичну.

Володимир Зеленський

Тим часом експерти Групи Єрмака-Макфола констатують, що затримка із запровадженням шостого пакета знизила ефективність раніше вжитих заходів та дозволила росіянам адаптуватися до нових обмежень. 

Як йдеться у прес-релізі, за час, що минув після ухвалення рішення про скорочення імпорту російських енергоносіїв, кремль отримав десятки мільярдів нафтогазових доходів.

“Група впевнена: повне нафтогазове ембарго на російські енергоносії є найбільш дієвим економічним важелем тиску для припинення російської агресії проти України. Швидке ухвалення такого рішення сприяє безболісній переорієнтації європейської економіки та підготовки до зими”, мовиться у заяві.

Учасники Групи Єрмака-Макфола закликають партнерів обмежити будь-які бізнес-зв’язки з Росією. На їхню думку, поєднання санкційних обмежень та відключення всіх російських фінансових установ, включно з Газпромбанком, від глобальної системи здатне пришвидшити завершення війни Росії проти України.

Як відомо, Російська Федерація під час повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

Нагадаємо, з 24 лютого до 26 травня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 8 766 випадків загибелі або поранення цивільних осіб у контексті збройного нападу Росії на Україну. Із цієї кількості 4 031 загиблий, з них 261 дитина. 4 735 отримали поранення, з яких 406 дітей, переважно внаслідок обстрілів і авіаударів. В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

Зруйнована внаслідок обстрілу російськими ракетами частина будівлі загальноосвітньої школи №2 м. Новгород-Сіверський Чернігівської області
Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило 6,5 мільйона людей утекти за кордон. Згідно з оцінкою Міжнародної організації з міграції ООН (МОМ), ще 7,7 мільйона громадян України вважаються внутрішньо переміщеними особами, тобто вони залишилися в країні, але були змушені виїхати з власного будинку.
 
У “Крим SOS” повідомляють, що з початку повномасштабного вторгнення в РФ опинилися понад 1,2 мільйона людей, щонайменше 200 тисяч з яких – діти. До цієї статистики входять як ті, яких окупаційні військові примусово депортували, так і ті, хто змушений був виїхати з безпекових міркувань.
 
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар напередодні закликала ООН підтримати створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Вона наголосила, що якщо за злочини не карають, а винних не притягують до відповідальності, то вони будуть ще більшими. Джеппар переконана, що навіть коли президент РФ Володимир Путін програє свою війну, бізнес із Росією має бути неможливим, доки винних не буде притягнуто до відповідальності за злочини в Україні. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter