Кулеба проведе лекцію та відкриє в ПАР виставку віртуальної реальності про війну в Україні

Дата: 06 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Український посадовець уперше від 1998 року здійснить офіційний візит до Південно-Африканської Республіки. 

Про це розповіли в уряді. 

Фото: UPTuksAlumni

До країни приїде міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Він планує оговорити з південноафриканськими колегами втілення української формули миру, активізацію зусиль задля повернення українських дітей, викрадених росіянами з окупованих територій, гарантування продовольчої безпеки в Африці, збільшення обсягів двосторонньої торгівлі, а також активізацію взаємодії обох країн у міжнародних організаціях. 

Кулеба також проведе лекцію перед студентами та викладачами Університету Преторії й відкриє виставку віртуальної реальності “Living the War” про наслідки агресії Росії проти України в Центрі мистецтв Javett при університеті.

На початку поточного року до ПАР планував приїхати російський керманич Путін, утім він не зміг зробити цього, бо на його ім’я видав ордер на арешт Міжнародний кримінальний суд. Щоб потрапити до країни, Путін погрожував громадянам ПАР війною, що під присягою в суді підтвердив південноафриканський президент Сиріл Рамафоса

Нагадаємо, що наслідки війни в Україні активно музеєфікують за допомогою сучасних технологій. До прикладу, усі охочі вже можуть відвідати Музей викраденого росіянами мистецтва або віртуальний музей пам’яті війни на Київщині. Окрім цього, для збереження пам’яті про загиблих запустили спеціальну платформу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter