В Україні запустили платформу Inheart, де можна зберегти пам’ять про померлих близьких

Дата: 11 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні з’явилася безоплатна платформа Inheart, яка дозволяє зберігати спогади про померлих близьких. На платформі можна створити сторінку та зібрати альбомні фотографії, відеозаписи, листи та інші особисті спогади про померлого.

Про це повідомили розробники сайту.

“Inheart – це сервіс збереження пам’яті про померлого близького. Ми допоможемо зібрати всі частинки цифрового сліду про людину і зберегти їх в одному місці. Біографія, фото і відео, спогади друзів – усе це ми зберігаємо на кількох серверах у різних країнах, таким чином ви зможете передавати памʼять через покоління без побоювання втратити дорогі серцю архіви”, – йдеться в повідомленні. 

На сайті зазначається, що місія Inheart полягає в тому, щоб допомогти українцям згадати та зберегти памʼять про їхніх близьких.

Сторінку памʼяті можна зробити публічною чи приватною – як на етапі створення, так і змінивши цей пункт пізніше в налаштуваннях.

“Ми розуміємо важливість конфіденційності для вшанування та пам’яті ваших близьких, які померли, і плануємо в майбутньому запровадити більш різноманітні параметри конфіденційності, що дозволить вам точніше визначати, який вміст доступний для всіх, а який залишається приватним”, – кажуть розробники.

На сайті як приклад уже розмістили сторінки памʼяті Лесі Українки, Івана Франка, Вʼячеслава Чорновола, Ігоря Сікорського, Василя Стуса та Миколи Амосова

Примітно, що проєкт доступний для використання у всіх країнах, крім Росії та Білорусі.

Нагадаємо, що у вересні на Київщині створили віртуальний музей пам’яті війни. Загалом на порталі доступні 10 3D-турів. 

“VR-музей пам’яті війни” дає змогу потрапити в реалії війни в Ірпені, Бучі, Гостомелі, Горенці та інших понищених населених пунктах Київщини. Охочі, зокрема, можуть подивитися на зруйнований росіянами літак “Мрія” та роботи британського художника Бенксі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter