Кулеба пояснив, що дасть Україні новий статус у НАТО в кримському питанні

Дата: 02 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що новий статус України в НАТО дає широкі можливості, зокрема дозволить отримувати конкретнішу інформацію про ситуацію в тимчасово окупованому українському Криму.

Про це він розповів в інтерв’ю “Крим.Реалії”.

“Новий статус надасть членство України в програмі розширених можливостей НАТО. Якраз один із двох ключових елементів – це доступ до нових навчань із союзниками і поглиблена взаємодія між розвідками країн-членів НАТО. Що більше розвідувальних даних, то краще. То об’єктивнішу картину ти можеш скласти для себе. І то ефективнішими можуть бути рішення, які ти приймаєш”, – сказав Кулеба.

Він переконаний, що “ми будемо краще поінформовані про ситуацію, яка розгортається в Криму”.

Нагадаємо, 12 червня Північноатлантична рада визнала Україну членом Програми розширених можливостей НАТО. Отже, Україна є одним із шести партнерів розширених можливостей НАТО разом з Австралією, Фінляндією, Грузією, Йорданією та Швецією. Кожна з цих країн має спеціальні відносини з НАТО, що ґрунтуються на взаємних інтересах.

У НАТО зауважують, що цей статус України як партнера розширених можливостей не зумовлює жодних рішень про членство в альянсі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter