Кримський журналіст Семена повідомив, що не отримав обіцяного державою житла

Дата: 06 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Кримський журналіст і автор “Крим.Реалії” та газети “День” Микола Семена, який у лютому 2020-го покинув тимчасово окупований Крим після політичного переслідування з боку Росії, досі не отримав у Києві обіцяного державою житла.

Про це повідомляє “Крим.Реалії“.

Микола Семена під час зустрічі з друзями та колегами на київському залізничному вокзалі 19 лютого 2020 року

“Обіцяного владою, зокрема міністром культури і президентською адміністрацією, постійного житла поки не отримав”, – розповів Семена в інтерв’ю ЗМІ.

За його словами, після переїзду до Києва, майже рік тому, йому допомогли з житлом співробітники українського Омбудсмана Людмили Денісової.

“Після переїзду з Криму вони на час виділили мені кімнату в гуртожитку, в тому числі щоб до мене могла перебратися дружина. Зараз ми живемо в орендованій квартирі, спочатку допомагала компанія Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, а тепер я сам за неї плачу”, – повідомив журналіст.

Нагадаємо, раніше правозахисники нарікали, що в парламенті досі не зареєстрували законопроєкту “Про соціальний і правовий захист осіб, позбавлених свободи внаслідок збройної агресії проти України”, над яким працювали профільні державні органи, правозахисники та експерти з міжнародного гуманітарного права.

Документ визначає критерії належності до “людей, позбавлених свободи внаслідок збройної агресії проти України”. Також регулює питання надання щорічної або одноразової допомоги, працевлаштування після звільнення, надання в тимчасове користування житла та отримання безкоштовної освіти. 

Одразу після перемоги на президентських виборах Володимир Зеленський зустрівся з правозахисниками й заявив, що готовий підтримати законопроєкт. Утім, він так і не вніс його як невідкладний. Проєкт закону досі перебуває в Офісі президента.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter