Північно-Кримський водоканал: Україна готова до військової відсічі російського наступу на Херсонщині – Резніков

Дата: 06 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Україна готова до військової відсічі агресії Росії на Херсонщині, якщо та розпочне наступ для захоплення Північно-Кримського водоканалу. 

Про це під час онлайн-зустрічі аналітичного центру Atlantic Council сказав міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, передає кореспондент видання ZMINA.

“Українські військові готові до опору, якщо відбудеться порушення лінії зіткнення в Херсонській області. Для всього цивілізованого світу це буде ознакою вже брутального порушення будь-яких наявних балансів у світі”, – сказав віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков.

Він вважає, що саме від публічної позиції наших партнерів у світі залежатиме поведінка Російської Федерації.

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков твердить, що Росія далі не наступатиме на Україну.

“Це абсолютна дурість, це штучне нагнітання антиросійської істерії в Україні, на наш жаль, яка жодним чином не сприяє врегулюванню ситуації на південному сході”, – заявив він російським журналістам.

Раніше екскомандувач силами США в Європі Бен Годжес висловив припущення, що Росія у вересні під час навчань “Кавказ-2020” може атакувати Україну і захопити дамбу в Херсоні заради відновлення водопостачання до Криму.

Як відомо, російські політики останніми тижнями заявляють про “гуманітарну катастрофу” в Криму у зв’язку з відсутністю водопостачання дніпровської води. Українські експерти та Меджліс кримськотатарського народу наголошують, що Росії потрібна вода для військових потреб, зокрема для забезпечення своїх військових баз. 

До початку тимчасової окупації Криму Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал. Українська влада остаточно припинила подання води до Криму через Північно-Кримський канал з травня 2014 року, незабаром після анексії українського півострова Росією.

Запаси води на півострові поповнюють із водосховищ природного стоку та підземних джерел. Екологи стверджують, що постійне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту в Криму. Окупаційна влада регулярно закликає кримчан заощаджувати воду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter