Кримський політв’язень Завур Абдуллаєв потребує допомоги лікаря-ендокринолога

Дата: 19 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У кримського політв’язня Завура Абдуллаєва, незаконно засудженого до 12 років позбавлення волі, у в’язниці погіршився стан здоров’я: чоловікові потрібний огляд ендокринолога.

Про це розповіла його дружина Еміне Абдуллаєва, яка побувала на тривалому побаченні з чоловіком, пише “Кримська солідарність”.

Завур Абдуллаєв. Джерело: Кримська солідарність

Абдуллаєва утримують у в’язниці №2 Владимирської області РФ, так званому Владимирському централі.

У 51-річного учасника справи “другої севастопольської” групи – цукровий діабет ІІ типу та гіпертонія. Йому необхідні огляд лікаря-ендокринолога та здавання деяких аналізів.

Як розповіла дружина бранця Кремля, в ендокринолога він був понад три роки тому, тож йому потрібен огляд, щоб підкоригувати деякі медичні призначення.

За час ув’язнення в Абдуллаєва значно погіршився зір, а через дефіцит вітамінів зіпсувалися зуби. Стоматолог, який відвідує в’язнів, лише видаляє зуби, а не лікує їх.

Також Завур Абдуллаєв повідомив дружину, що не отримує листів у в’язниці.

“Йому писали з Туреччини та Криму, але листів він досі не отримав”, – розповіла Еміне.

Кримський татарин продовжує отримувати ліки, які надсилає йому родина, за рекомендаціями лікарів, які обстежили Абдуллаєва до ув’язнення. Тюремна фельдшерка також зробила кілька призначень, які власним коштом закуповують і відправляють йому рідні.

Еміне Абдуллаєва розповіла, що дозвіл на тривале побачення одержала за 10 днів до призначеної дати. Квитків на потяг до Владимира в продажу вже не було. Жінка дісталася міста, яке розташоване за 1,9 тисячі кілометрів від Криму, на автомобілі. Дорога в один бік зайняла цілу добу.

Нагадаємо, що 17 серпня 2021 року російські окупанти провели масові обшуки в будинках кримських мусульман у Сімферопольському, Бахчисарайському районах Криму, а також у Балаклавському та Нахомівському районах Севастополя.

За підсумками слідчих дій силовики затримали п’ятьох людей: активістів Рустема Мурасова та Рустема Таїрова, Джеббара Бекірова, Завура Абдуллаєва та Раїфа Февзієва.

Абдуллаєва, жителя села Холмівка Бахчисарайського району Криму, звинуватили в межах так званої справи “Хізб ут-Тахрір” – в участі в діяльності терористичної організації та приготуванні до насильницького захоплення влади. Його засудили до 12 років позбавлення волі з відбуванням перших чотирьох років у в’язниці та одного року обмеження волі після звільнення.

Суд апеляційної інстанції залишив вирок без зміни. До затримання Завур Абдуллаєв працював кухарем-мангальником.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter