Кримських вчителів росіяни примушують віддавати частину зарплати на війну

Дата: 01 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму адміністрації шкіл під виглядом добровільних пожертв збирають гроші на війну з Україною. 

Про це повідомили у Центрі національного спротиву. 

Фото: mhsmustang.com

Для збору коштів вчителів змушують писати відповідну заяву на ім’я директора.

“У РФ немає розвинутого волонтерського руху, й ця війна не є “народною”, як її малює пропаганда ворога. Проте такі відчайдушні заходи не змінять становище армії РФ й суттєво не покращують її забезпечення”, – кажуть у центрі. 

Російські журналісти вже розповідали, як після оголошення так званої “часткової мобілізації” у Росії влада почала збирати з громадян під виглядом пожертв гроші на війнуі Попри податки, наприклад, просто вираховуючи із зарплат. 

Також ZMINA писала про те, як адміністрація коледжу для людей з інвалідністю у Ленінградській області Росії збирала зі студентів допомогу військовим. Представниця закладу, переконуючи незгодних купувати товари зі списків, сказала, що якщо в учнів є гроші на власну їжу, то знайдуться й на харчі солдатам. 

Водночас журналісти “Радіо Свобода”, які ще до початку повномасштабного вторгнення спілкувались з активістами із Криму щодо заробітніх плат, зокрема вчителів, писали – темпи реальної інфляції в Росії та окупованих нею територіях набагато вищі за темпи зростання зарплат, що знижує купівельну спроможність жителів Криму. 

Нагадаємо, що протягом осені росіяни притягли 66 кримчан до адмінвідповідальності за антивоєнні та проукраїнські погляди. Переслідували людей, наприклад, за прослуховування пісні Вєрки Сердючки “А у нас гуляночка”.

Загалом же за дев’ять місяців так звані “суди” на півострові розглянули понад дві сотні адміністративних справ про нібито дискредитацію російської армії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter