Кримського татарина, бранця Кремля Азіза Ахтемова етапували з Красноярського краю в невідомому напрямку

Дата: 17 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Політв’язня, кримського татарина Азіза Ахтемова етапували із в’язниці №2 Єнісейська Красноярського краю, де він перебуває зараз, невідомо.

Про це “Кримській солідарності” розповіла його дружина Аділа.

Азіз Ахтемов. Джерело: фейсбук-сторінка політв’язня

За її словами, телефони в’язниці №2 не відповідають, а на електронне повідомлення із запитом про те, куди етапували Азіза, відповідати відмовили. Пояснили відмову тим, що третім особам вони мають право не давати таку інформацію.

“Зараз немає жодної інформації про те, де знаходиться мій чоловік і в який напрямок його везуть”, – сказала Аділа Ахтемова.

Кримськотатарського активіста Азіза Ахтемова утримували у Єнісейській в’язниці з листопада 2023 року. Його разом із двоюрідним братом Асаном Ахтемовим, а також заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джелялом затримали у вересні 2021 року за підозрою у підриві газопроводу у селі Перевальному окупованого Криму.

Згодом Джелялу посилили звинувачення, перекваліфікувавши на диверсію у складі організованої групи. Також його звинуватили у незаконному придбанні, передачі та зберіганні вибухових речовин у складі організованої групи.

У листопаді того ж року ФСБ додатково звинуватила Джеляла та братів Ахтемових у “контрабанді вибухових речовин організованою групою через митний кордон”.

21 вересня 2022 року “Верховний суд” Криму у Сімферополі призначив Джелялу 17 позбавлення волі в колонії суворого режиму, штраф 700 тисяч рублів та 1 рік та 6 місяців обмеження волі пересування.

Асан Ахтемов отримав 15 років строку зі штрафом 500 тисяч рублів та терміном обмеження свободи пересування один рік.

Азіза Ахтемова засудили до 13 років позбавлення волі, штрафу в 500 тисяч рублів та обмеження свободи пересування на один рік.

Третій апеляційний суд Сочі залишив чинним ці вироки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter