Кримські активісти повідомили про сильне забруднення води в бухті Капсель через проведення великого російського фестивалю

Дата: 28 Липня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму в бухті Капсель спостерігається високе забруднення морської води через російський фестиваль “Таврида.АРТ”, куди прибули 50 тисяч учасників та гостей: очисні споруди у каналізації, що обслуговує захід, відсутні.

Про це пише видання “Крим.Реалії” з посиланням на активістів кримського відділення міжнародного руху за деокупацію Криму #LiberateCrimea.

Бухта Капсель, червень 2024 року. Джерело: “Крим.Реалії”

Усі каналізаційні стоки з фестивалю спускаються неочищеними на невелику глибину, стверджують активісти.

“У Судаку стара каналізаційна система та очисні споруди, які регулярно ламаються, і всі скиди йдуть також у бухту Капсель. У ясні дні з мису Алчак добре видно недалеко від берега брудні плями викидів на тлі морської води, у дні фестивалю ми спостерігали там жахливе забруднення”, – заявили вони.

На період фестивалю з 26-го по 28 липня у бухту Капсель скидаються каналізаційні стоки з усього Судака, де влітку чисельність населення – понад сто тисяч через відпочивальників. Очисні споруди не справляються із навантаженням, а зараз до нього додалися взагалі неочищені стоки від тисяч гостей фестивалю, розповіли у #LiberateCrimea.

Активісти нагадали, що будівництво нових очисних споруд та каналізаційної системи в бухті Капсель розпочали ще на початку 2023 року. Її вартість – понад три мільярди рублів, обіцяли запустити в експлуатацію влітку нинішнього року, проте цього так і не сталося. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в окупованому Криму немає жодної системи стримування фекалій, що йдуть через каналізаційні мережі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter