Кримчани виїжджають за кордон, щоб не мобілізуватися в російську армію

Дата: 05 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Жителі тимчасово окупованого півострова їдуть до інших країн, оскільки побоюються призову в російську армію.

Про це в ефірі телемарафону заявила представниця президента в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

Фото: Depositphotos

“Місцеві жителі виїжджають через Грузію, Вірменію, Туреччину та інші країни. А вибратися з тимчасово окупованого півострова на підконтрольні Україні території через Херсонську і Запорізьку області складно”, – пояснила вона.

Ташева додала, що мешканці Криму, яким усе ж таки вдається виїхати до Запоріжжя, Одеси, Кривого Рогу чи інших українських міст, можуть скористатися евакуаційними потягами.

За словами представниці президента, окупаційна влада незабаром почне осінню призовну кампанію.

Читайте також: “Я в Крыму или на оккупированных территориях Донбасса, и меня призывают на войну: что делать?” 

Раніше кремлівський куратор в Криму Сергій Аксьонов заявляв, що що з Криму як добровольці для участі у військових діях проти України виїхали понад 1 200 осіб, зокрема представники “козацтва”.

Нагадаємо, що в липні в тимчасово окупованому Криму російська влада створила незаконну “призовну комісію з мобілізації”. Представництво президента України в АРК наголошує, що призов і мобілізація людей на окупованих територіях – порушення міжнародного гуманітарного права.

Кримська правозахисна група закликає кримчан не брати участі у війні проти України, залишати військові частини або здаватися в полон Збройним силам України, щоб зберегти своє життя. 

У травні українська розвідка повідомляла, що російська влада окупованого Криму наказала державним підприємствам на півострові відправити частину співробітників до військкоматів, а лікарів примушують фальшувати результати медичного огляду, що проходять призовники за скеруванням з незаконних “військкоматів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter