Кримчани можуть зареєструватися на пробне ЗНО

Дата: 07 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим та Севастополі закликає кримських абітурієнтів зареєструватися на пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), яке відбудеться цього року. Реєстрація триватиме з 5 до 19 січня. 

Як повідомляє пресслужба відомства, зареєструватися можна на сторінці Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти. Вартість пробного ЗНО для учасників із Кримського півострова – 225 гривень.

Цьогоріч через епідеміологічні загрози кожен учасник зможе вибрати тільки один предмет для проходження пробного ЗНО. Тестування з усіх навчальних предметів відбудеться 10 квітня 2021 року.

Крім того, кожен користувач зможе додатково завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021, пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді на спеціальний сервіс визначення результатів.

Результати пробного ЗНО-2021 будуть доступні 16 квітня 2021-го.

Діти на тимчасово окупованих територіях України зможуть зареєструватися для участі в основній сесії для проходження зовнішнього незалежного оцінювання з 1 лютого до 5 березня 2021 року.

“Кримська молодь може отримати диплом, який визнається в Україні та світі, і в подальшому мати можливість продовжити навчання за кордоном і проходити практику та стажування в провідних європейських і американських ВНЗ”, – нагадують у представництві. 

Нагадаємо, діти з тимчасово окупованих територій можуть скористатися спрощеною процедурою вступу до вищих навчальних закладів на території України й потрапити до ВНЗ без складання ЗНО в межах визначеної квоти. Це стало можливим після ухвалення минулого року змін до закону про освіту. 

Як відомо, в Україні планують запустити безкоштовні курси для кримчан-абітурієнтів.

У листопаді минулого року правозахисники окреслили стратегічні кроки, які влада має зробити, щоб захистити дітей на окупованих територіях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter