Кримчанина засудили до півтора року в’язниці за “хакерські атаки”

Дата: 29 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Бахчисарайський райсуд засудив 38-річного жителя Бахчисарайського району Дмитра Хабарова до півтора року обмеження волі “за хакерські атаки на інформаційні ресурси російської республіки Мордовія”.

Про це 28 березня повідомляють російські інформагентства, посилаючись на прес-службу управління ФСБ Росії в окупованому Криму.

Згідно з повідомленнями, засуджений кримчанин на етапі слідства “визнав провину”. ЗМІ стверджують, що він хотів “отримати доступ до баз даних”. Із якою метою він хотів використовувати отриману інформацію, не уточнюється.

Публічних коментарів Дмитра Хабарова щодо винесеного йому вироку поки немає. Інформації про рішення суду немає на сайті управління ФСБ Росії щодо окупованого Криму.

Раніше активісти закликали Російську Федерацію і окупаційну владу в Криму негайно припинити переслідування активістів та надати можливості для здійснення професійної діяльності незалежних журналістів у Криму для забезпечення свободи слова, свободи доступу до інформації та свободи її поширення.

Нагадаємо, згідно з рейтингом “Свобода у світі-2018” неурядової організації Freedom House, окупований Росією Крим отримав сім балів за рівнем політичних прав і шість балів – за рівнем громадянської свободи. За 100-бальною системою Крим набрав дев’ять балів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter