Кримчанина судитимуть за ухилення від незаконного призову до російської армії

Дата: 24 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Російські силовики в Криму відкрили кримінальну справу на хлопця, який ухилявся від незаконного призову до російської армії.

Про це повідомляє пресслужба так званого Головного слідчого управління слідчого комітету РФ у Криму. 

Справу порушили проти жителя міста Судака. Слідчі стверджують, що спочатку хлопця визнала придатним до військової служби медична комісія, проте згодом він почав ігнорувати повістки, які йому надсилав військкомат. Максимальна санкція статті, яку інкримінують кримчанину силовики, – позбавлення волі терміном на два роки. 

Як відомо, минулого року прокуратура АРК спільно з Кримською правозахисною групою, Регіональним центром прав людини та Українською Гельсінською спілкою з прав людини передали до Міжнародного кримінального суду звернення про незаконний примус кримчан до служби в Збройних силах Росії. Лише в жовтні 2018-го в Криму оштрафували 18 осіб через ухилення від служби. За даними Моніторингової місії ООН в Україні, у 2018 році щонайменше 21 чоловіка в окупованому Криму визнали винним за ухилення від служби в російській армії.

Читайте докладніше: Росія відправляє кримчан воювати в Сирію. Правозахисники направили докази незаконного призову в Гаагу

Київ вимагає від Росії припинити призов до збройних сил жителів окупованого Криму. Прокуратура АРК просить кримчан звертатися за телефоном (044) 569-73-57 або повідомляти про такі факти на електронну адресу: zvern01@ark.gp.gov.ua.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter