Коста-Рика доєдналася до Кримської платформи

Дата: 30 Січня 2023
A+ A- Підписатися

До переговорного міжнародного майданчика з деокупації “Кримська платформа” приєдналася Коста-Рика.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

За її словами, тепер цей унікальний формат об’єднує вже понад 60 держав та міжнародних організацій з Європи, Північної та Південної Америки, Азії та Африки.

На переконання Джапарової, розширення Кримської платформи завдяки країнам Глобального Півдня – це підтвердження того, що питання деокупації Криму є пріоритетним для всього світу.

Дипломатка наголосила, що завдяки платформі Україна повернула Крим до міжнародного порядку денного та мобілізувала цілу коаліцію держав довкола національного інтересу.

Еміне Джапарова анонсувала у 2023 році ще більше розгортання діяльності Кримської платформи. Адже вона має потенціал та вже стає майданчиком для деокупації не лише Криму, а й усіх інших українських територій.

“Зараз ми активно готуємо Чорноморську безпекову конференцію та інші спільні заходи з партнерами Кримської платформи напередодні роковин з початку агресії та повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Так само є чітке бажання наших депутатів та керівництва Верховної Ради розвивати парламентський трек. Впевнена, що цьогоріч Кримська платформа продовжить зростати як кількісно, так і якісно та змінить свої акценти з деокупації на реінтеграцію наших територій”, – сказала дипломатка.

Нагадаємо, 25 жовтня відбулася пленарна сесія першого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, яку організували Верховна Рада та Хорватський сабор у місті Загреб, Хорватія.

У саміті взяли участь делегації з понад 50 країн і міжнародних інституцій: представники парламентських асамблей, міжнародних організацій, Європейського парламенту, США, Хорватії, Великої Британії, Латвії, Естонії, Литви, Чехії, Польщі, Німеччини, Туреччини, Швеції, Канади та Японії, Південної Америки, Африки та Азії.

За результатами проведення першого парламентського саміту учасники ухвалили Спільну декларацію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter