Коригував удари по Миколаївщині дронами та фосфорними снарядами: есбівці затримали російського агента

Дата: 22 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У Миколаївській області правоохоронці затримали ще одного ймовірного російського агента, який передавав окупантам локації Сил оборони. Так, чоловік об’їжджав прифронтові території області та приховано фіксував місця базування особового складу і техніки українських військових. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: СБУ

Також затриманий намагався виявити склади з озброєнням та боєприпасами ЗСУ, зокрема іноземного виробництва.

Крім того, чоловік передавав окупантам інформацію про наслідки їхніх обстрілів з використанням фосфорних боєприпасів, реактивних систем залпового вогню “Град” та іранських дронів Shahed. Ці розвіддані загарбники використовували для підготовки нових та проведення повторних ударів по регіону, насамперед по Очакову.

Есбівці затримали російського агента, коли той виконував вороже розвідзавдання.

Як встановило слідство, затриманий – місцевий житель, якого росіяни дистанційно залучили до негласної співпраці. Розвідувальну інформацію він передавав російській спецслужбі через месенджер у вигляді текстових повідомлень. Під час обшуку в чоловіка виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з окупантами.

Фото: СБУ

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, що в березні в прифронтових районах Миколаївської області правоохоронці затримали контрактника однієї з військових частин, дислокованих на території регіону, який хотів перейти на бік армії РФ. 

У лютому 2023 року чоловік самостійно вийшов на спецслужбу РФ, якій запропонував свою допомогу у війні проти України, а також висловив бажання вступити до лав російської армії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter