На Миколаївщині затримали чоловіка, який повідомляв РФ про позиції ЗСУ і хотів вступити до окупаційної армії

Дата: 14 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У прифронтових районах Миколаївської області правоохоронці затримали контрактника однієї з військових частин, дислокованих на території регіону, який хотів перейти на бік армії РФ. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

У лютому 2023 року чоловік самостійно вийшов на спецслужбу РФ, якій запропонував свою допомогу у війні проти України, а також висловив бажання вступити до лав російської армії.

Щоб встановити зв’язок з росіянами, він звернувся до своєї сестри, яка проживає в Росії та, як зазначають у СБУ, перебуває в близьких стосунках з посадовцем окупаційних угруповань – заступником командира з військово-політичної роботи 83 окремого ремонтно-відновлювального батальйону ЗС РФ Володимиром Снєговським.

Примітно, що з ним жінка познайомилася під час тимчасової окупації одного із селищ на Херсонщині, де проживала на початку повномасштабного вторгнення. Коли ЗСУ звільняли район, жінка втікла разом із загарбниками, а потім оселилася в Росії, де продовжила стосунки зі Снєговським.

Правоохоронці встановили, що саме він передав інформацію про її родича кадровому співробітнику російської спецслужби, який потім вийшов на прямий зв’язок із затриманим.

За даними слідства, контрактник збирав дані про дислокацію підрозділів ЗСУ в Миколаївській та Вінницькій областях. Ця інформація потрібна була окупантам для підготовки прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

Також він обговорив із представником російської спецслужби умови переходу за лінію фронту і здавання в полон.

Однак контррозвідники СБУ викрили чоловіка і затримали в одній з адміністративних будівель під час виконання розвідувального завдання.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Нагадаємо, що на Вінниччині правоохоронці затримали ймовірного поплічника РФ. Ним виявився мешканець Білозерського району Херсонської області, якого раніше неодноразово засуджували за тяжкі злочини. Після захоплення частини південного регіону чоловік добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter