Повідомляв окупантам адреси учасників руху опору: затримали чоловіка, який після звільнення Херсона намагався втекти до Придністров’я

Дата: 13 Березня 2023
A+ A- Підписатися

На Вінниччині правоохоронці затримали ймовірного поплічника РФ. Ним виявився мешканець Білозерського району Херсонської області, якого раніше неодноразово засуджували за тяжкі злочини. Після захоплення частини південного регіону чоловік добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото: Служба безпеки України

За даними контррозвідки СБУ, чоловік повідомляв каральним загонам росіян місця перебування учасників руху опору та їхніх сімей.

Насамперед окупантів цікавили адреси помешкань українських бійців-учасників АТО / ООС. 

Як зазначають правоохоронці, за свою діяльність підозрюваний отримав від керівництва місцевої окупаційної адміністрації дозвіл на мародерство та вільне пересування районом. Частину з награбованого він мав віддавати російським окупантам.

Після звільнення Херсона чоловік утік до Вінницької області під виглядом переселенця.

Там він оселився в одному з прикордонних з невизнаним Придністров’ям селищ та шукав варіанти нелегального виїзду за межі України. Однак контррозвідники встановили місце перебування фігуранта і затримали його.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Нині йому загрожує до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що в січні 2023 року в результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні правоохоронці викрили колишню посадовицю міжгалузевого підприємства залізничного транспорту, яка під час тимчасового захоплення міста приєдналася до місцевої окупаційної адміністрації та очолила створене окупантами підприємство промислового залізничного транспорту “Херсонської залізниці”. Їй також повідомили про підозру в пособництві державі-агресору.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter