Координатора тітушок Крисіна засудили до 7 років за ґратами

Дата: 23 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Дарницький райсуд Києва засудив координатора тітушок  Юрія Крисіна до 7 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Watchers Media.

Юрій Крисін. Фото: Громадське

Рішення на засіданні 23 вересня ухвалила суддя Ольга Просалова. Крисіну призначили покарання у розмірі 8 років позбавлення волі, однак у цей строк зарахували строк попереднього ув’язнення. Строк відбуття покарання суд обраховував з 2018 року. 

Суд визнав доведеною провину Крисіна в підбурюванні до тортур, пособництві в заподіянні фізичних і моральних страждань Владиславу Іваненку. У січні 2014-го тітушки помилково ідентифікували його як протестувальника біля метро “Почайна” та вивезли у ліс, де катували та вимагали розповісти про те, хто фінансує Євромайдан. На його користь з Крисіна також стягнуть 500 тисяч гривень.

В рамках справи Крисіна також звинувачували в скоєнні групового хуліганства, перешкоджанні організації або проведенню мітингів, підбурюванні та пособництві у викраденні людей. Проте влітку поточного року його звільнили від кримінальної відповідальності за цими статтями через сплив строків давності. 

Ще в грудні 2017-го Крисіна визнали винним у хуліганстві в справі щодо вбивства журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія. Його вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Тоді він разом з колегою на таксі повертався після роботи на Майдані. Тітушки з бейсбольними битами й зброєю, в касках, камуфляжі та чорних масках напали на чоловіків на розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської. Один з нападників вистрілив у живіт журналісту. Веремій помер у лікарні швидкої допомоги.

 2017-го Шевченківський райсуд засудив Крисіна до чотирьох років позбавлення волі умовно, тобто звільнив від покарання з випробувальним терміном у два роки. Прокуратура та потерпілі подали апеляцію на це рішення, а тому згодом чоловік отримав п’ять років реального строку. Згодом ВРП звільнила суддю, який дав умовний термін. 

Цього року Крисін отримав нову підозру за тероризування в’язнів колонії у Торецьку. 

Нагадаємо, що напередодні суд звільнив від кримінальної відповідальності пособника тітушок Ігната Кромського на прізвисько Топаз.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter