ВРП звільнила суддю, який дав умовний термін Крисіну

Дата: 29 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Вища рада правосуддя звільнила суддю Шевченківського районного суду Києва Олега Лінника, який дав умовний термін організатору “тітушок” Юрію Крисіну.

Відповідне рішення ухвалили члени ВРП на засіданні 29 травня, йдеться на сайті відомства.

Лінник сам подав заяву про відставку.

Нагадаємо, керівника групи “тітушок” Юрія Крисіна, підозрюваного в убивстві журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія, 22 грудня визнали винним у хуліганстві. Шевченківський райсуд засудив його до 4 років позбавлення волі умовно, тобто звільнив від покарання з випробувальним терміном у 2 роки.

Суд установив, що 17 лютого 2014 року уродженець Горлівки Донецької області Крисін погодився за 20 тисяч доларів зібрати групу “тітушок” для протидії активістам Євромайдану. Крисін виконував замовлення Армена Саркісяна. Він зібрав 15 людей замість обіцяних 200 і заплатив їм по тисячі гривень.

Журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Тоді він разом із колегою на таксі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання.

Невідомі з бейсбольними битами і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках напали на чоловіків на розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської в Києві. Один із “тітушок” вистрілив у живіт журналісту. Веремій помер у лікарні швидкої допомоги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter